Že nevíte co to betaglukan je? No vidíte, a přitom je naši předci konzumovali celkem často, nachází se totiž v běžných potravinách.
Betaglukany jsou přírodní komplexní polysacharidy. Můžeme je zařadit mezi vlákninu rozpustnou ve vodě.
Betaglukany se přirozeně vyskytují v kroupách, celozrnných obilovinách - zejména v ječmeni a ovsu, kvasnicích, kvasinkách, houbách (jako je hlíva ústřičná, reishi, shiitake), mořských řasách.
Samozřejmě existují i v tabletové formě z lékárny, tam si ale dejte pozor na čistotu, je důležité aby byla forma co nejčistší - alespoň 80%. Pokud se rozhodnete pro tuto formu, užívejte k tomu také vitamín C a ideálně i resveratrol - antioxidant chránící buňky před volnými radikály a pomáhající proti civilizačním chorobám.
No, tak já jdu vařit houbového kubu, jsou v něm houby a kroupy a navíc mi fakt chutná :)